1. Öppna appväxlaren

2. Svep iväg appen

3. Starta TravelVu igen

0. Varför?

I några fall kan supporten ge instruktioner om att starta om TravelVu. Det kan till exempel handla om att säkerställa att du får ner de senaste inställningarna för undersökningen.

1. På din telefon eller padda, öppna appväxlaren

Appväxlaren är en vy som låter dig välja bland öppna appar och från denna kan du senare i steg 2 också stänga av appar.

iPhone med hemknapp

Tryck två gånger på hemknappen för att öppna appväxlaren

iPhone/iPad without home button

Svep långsamt uppåt från nederkanten på skärmen (där en svart linje visas på skärmen). Medans du sveper allt längre upp kommer appen att fövandlas till en miniatyrbild av appen. Släpp fingret och svepningen först när du ser detta så kommer du in i appväxlaren.

Android

Tryck på knappen i nederkant på skärm som har tre vertikala streck. Notera att knappen kan sitta till högre som i bilden eller till vänster beroende på telefon och inställningar i Android. Du ska titta efter knappen med de tre strecken och trycka på den. Då öppnas appväxlaren på din telefon.

2. Svep iväg appen

Titta på appväxlaren på din telefon. Ser du en vågrät eller lodrät lista?

Vågrät lista - Vänster till höger

Svep TravelVu-miniatyren uppåt eller neråt för att stänga den.

Lodrät lista - uppe till nere

Svep TravelVu-miniatyren åt vänster eller höger för att stänga den.

3. Starta TravelVu igen

Tryck på hemknappen (eller svep nerifrån om du saknar hemknapp) för att gå ur appväxlaren.

Gå sen till hemskärmen på din telefon eller listan över installerade appar och tryck på TravelVu-ikonen för att starta TravelVu igen.