Huawei har inställningar som stänger ner oanvända appar och hindrar dem från att köra i bakgrunden. Detta kan leda till problem med loggningen i TravelVu som behöver kunna köra i bakgrunden även när du inte aktivt använder appen. För att undvika att resor inte loggas ordentligt rekommenderar vi att du stänger av några inställningar på din Huawei-telefon medans du deltar i en TravelVu-undersökning.

De generella inställningarna att stänga av är:

• Strömparläge
  • Ultra-batterisparläge
  • Batterioptimisering

TravelVu ska få:

• Autostarta
  • Sekundär starta
  • Köra i bakgrunden

Inställningarna heter lite olika saker på olika versioner och telefoner. Vi har gjort vårt bästa för att ge instruktioner för olika Huawei-modeller och system-versioner, men om det inte stämmer för dig, försök gärna att hitta liknande inställningar och lämna gärna återkoppling på artikeln.

EMUI-version

Huawei har ett eget grafiskt system som heter EMUI som kräver olika inställningar beroende på version. Följ först instruktionerna för din EMUI-version och sedan för din Huawei modell.

Hitta din EMUI-version:

1. Öppna Inställningar.
  2. Tryck på System.
  3. Tryck på Om telefonen  Där hittar du ditt nummer bredvid EMUI version.

Om du har EMUI 8 eller över, följ nedanstående instruktioner. Skärmdumparna är från Huawei P20 Lite, med EMUI 8. Om det inte fungerar eller du har en annan EMUI-version, så finns instruktioner för andra EMUI-versioner längre ner.

1. Öppna Inställningar.
  2. Skrolla ner och tryck på Appar och meddelanden.
  3. Tryck på Appar.
  4. Tryck på TravelVu.
  5. Tryck på Batteri. Då dyker nedanstående sida upp.
  6. Välj Info om hög batterianvändning [x].
  7. Tryck på Starta. Välj allt under Hantera manuellt, Autostart [x], Sekundär start [x] och Kör i bakgrunden [x].
  8. Gå tillbaka till Inställningar.
  9. Tryck på Batteri.
  10. Välj bort Strömsparläge och Ultraströmsparläge. Om du inte redan valt något på starta. Tryck på Starta.
  11. Skrolla ner och tryck på TravelVu. Välj allt under Hantera manuellt, Autostart [x], Sekundär start [x] och Kör i bakgrunden [x]. Tryck OK.

EMUI 6+ telefon (och några EMUI 5 ) (källa: dontkillmyapp.com)

1. Öppna Inställningar.
  2. Skrolla ner och tryck på Avancerade inställningar.
  3. Tryck på Batteri.
  4. Välj Energi plan till att TravelVu är Skyddad.

ELLER

1. Öppna Inställningar.
  2. Skrolla ner och tryck på Appar.
  3. Tryck på TravelVu.
  4. Tryck på Batteri.
  5. Välj Info om hög batterianvändning [x] och Kör i bakgrunden [x].

ELLER

1. Öppna Inställningar.
  2. Skrolla ner och tryck på Appar.
  3. Tryck på Avanserat (i nedrekant).
  4. Tryck på Igronera optimering och välj Tillåt.
  5. Tryck på Alla appar.
  6. Skrolla ner till TravelVu och välj Tillåt.

Huawei modeller (källa: dontkillmyapp.com)

Huawei har olika inställningar för respektive modell. Vi försöker redovisa för respektive modell nedan men om du inte känner igen sökvägen får du leta efter liknande inställningar.

Huawei P9 Plus

1. Öppna Inställningar.
  2. Skrolla ner och tryck på Appar.
  3. Tryck på Inställningar.
  4. Tryck på Speciell tillgång.
  5. Tryck på Ignorera batteri optimering och välj tillåt för TravelVu,.