För att TravelVu ska kunna få åtkomst till din plats även när appen är i bakgrunden behövs ett antal rättigheter. I de flesta fall så behöver du inte göra något mer än att godkänna de rättigheter den begär, men om du vet att du stängt av platstjänster, haft strömsparläge på eller haft problem med att du fått dåliga resultat så rekommenderar vi att du ser över dina inställningar i telefonen med hjälp av denna artikel. För att begränsa batterianvändningen så kommer TravelVu att använda accelerometern så att GPSen främst används när du reser och inte när du är stilla.

Globala inställningar för alla appar

Öppna Inställningar > Anslutning > Plats och säkerställ att plats är aktiverat, och inställt på högsta noggrannhet. Aktivera alternativ för wifi- och bluetooth-sökning om det finns tillgängligt på din Android-version, och låt wifi vara påslaget under hela dagen.

Öppna Inställningar > Batteri och säkerställ att batterisparläge är avaktiverat.

Exakt sökväg på Android kan variera mellan olika telefoner, så om du inte hittar inställningarna på angiven plats kan du få leta runt lite men det viktiga är att plats är aktiverat och inställt på hög precision samt att strömsparläge är inaktiverat.

Mobildata/wifi: För att samla in gps-data behöver inte mobildata vara påslaget så länge du har wifi-åtkomst någon del av dagen. Bearbetning av data kommer då bara ske när du har wifi vilket kan innebär att det tar längre tid innan du får in dina genomförda resor och aktiviteter i appen.

Har du en Samsung, behöver du ändra på Samsungs batteri-inställningar.

Har du en Huawei behöver du tillåta att TravelVu körs i bakgrunden på Huawei.

Rättigheter per app

Öppna Inställningar > Appar > TravelVu > Behörigheter och säkerställ att plats är aktiverat.

Öppna Inställningar > Appar > TravelVu > Batteri > Optimering och stäng av batterioptimering

För vissa Android-tillverkare räcker det att stänga av batterioptimering för att stänga av deras egna lösningar för att spara batteri som ofta går hårt fram och stänger ner leginima appar från att köras i bakgrunden, medans för andra så måste du gå in på olika ställen beroende på vilken telefontillverkare/modell du har. För tillverkarspecifika lösningar hänvisar vi för närvarande till dontkillmyapp.com, men det är något vi tittar på hur vi kan förenkla för användare.

I TravelVu-appen

Öppna TravelVu-appen, tryck på meny-ikonen (kugghjulet i övre högra hörnet), öppna inställningar och kontrollera att Logga rörelser är aktiverat.